Ena obdobja v življenju so jasna, plodna, polna navdiha in polnosti, medtem pa so nekatera druga … khm, malo manj. 😉 Ko se znajdeš v tistem obdobju druge vrste, kjer vse ohromi, kjer se počutiš kot da si obstal in da se NIČ noče zgoditi na način kot si si zamislil, je čas za STOP – in akcijo.

V zadnjem času imam eno tako obdobje. Po poletnih mesecih, ko je vse teklo, se zlivalo in sem se čutila povezano s sabo, naravo in vsem, kar je, je prišlo obdobje kaosa. Dobesedno kaosa. Tokrat ne na področju kože, a to je definitivno obdobje, kjer iščem nove meje, postavljam nove cilje in skačem iz cone udobja na povsem nove načine.

NEDVOUMNI NOTRANJI KLIC

Prav vsi imamo taka obdobja. Ko čutimo, da se nekaj v našem življenju ne odvija na pravi način. Morda, da nismo na pravem mestu (na katerem koli področju življenja). – A kje neki je potem tisto mesto, kjer moram biti??! – Ko čutimo, da klic v nas postaja vedno bolj glasen in govori, da naj naredimo tisto novo stvar, naj se premaknemo iz te cone udobja, naj spremenimo ta odnos ali to situacijo. Naj gremo na tisto potovanje, izkusiti tisto izkušnjo! Ali naj “enostavno” prestavimo rit drugam, kje bo okolje bolj primerno za nas. Kjer bomo sijali. 🌟

Ste že bili v taki situaciji? In kaj ste naredili? … Jaz dolgo časa nisem nič. Čutila sem, da želim določene stvari spremeniti, a bilo je pretežko. Preveč nerealno. Situacija je včasih sicer tako jasno neprimerna za nas, ampak rečemo si … “Ahh korak naprej je PREVEČ TEŽAK.” In ostanemo. Obstanemo.

Potem pa se (morda) zgodi nekaj, kar nas prisili, da se zganemo. Da naredimo odločitve, ki bi jih itak morali. Da poiščemo nove priložnosti. Čudovito, ane? Sprva zgleda grozno. A prinaša toliko priložnosti.

ČUDIVITI SVET PRILOŽNOSTI

Lahko da pride zavrnitev na katerem koli področju življenja. Ali pa spodbuda, da se premaknemo naprej, v kakršni koli obliki. V obliki močnega sporočila od neke osebe, v obliki ponudbe za nov korak v življenju ali pa v obliki prekinitve nečesa, kar je do sedaj bilo.

Vesolje nas mora včasih šokirati. Ker tako očitno stojimo na mestu, ko pa bi morali hoditi naprej! In v takih trenutkih smo sprva šokirani, zmedeni, obupani. Marsikaj se podre. Zgodi se kaos. Občutek imamo, da izgubljamo tla pod nogami. A znotraj vsega tega kaosa in zmede … se zgodi nekaj čarobnega.

Dosežemo lahko vse. Morda ne danes in še ne jutri, a definitivno lahko!

Ustvari se prostor za novo, sveže, drugačno. Ustvarijo se nove priložnosti, ki jih prej nismo videli, in za njih ni bilo prostora. Prisiljeni smo poiskati nove situacije zase, ali pa nove odnose, nove ideje, nove poti, nove priložnosti. In ko se znotraj vseh teh občutkov, ki jih je povzročila sprememba, USTAVIMO in zadihamo – pride jasnost.

ZAUPATI VASE IN V ŽIVLJENJE

Vem, da se take situacije dogajajo nam vsem. To je del naše človeške izkušnje. Izkušati trenutke, ko je čas za spremembe, korake naprej, je težko. In ko to pišem, izhajam predvsem iz svojih izkušenj, ko se dobro zavedam, da je v takih trenutkih težko spustiti nadzor. In zaupati. Se ustaviti. Vdihniti. Izdihniti. In se malo pogovoriti s tistim, v k(og)ar pač verjamemo: Bogom, vesoljem, angeli, vodniki, ali čemur koli, kar za nas predstavlja vseobsežno silo življenja.

In prav to je tisto, kar nam v takem trenutku pomaga.
Vdihniti.
Izdihniti.
Spusti nadzor.
Zaobjeti in začutiti globoko zaupanje, da bo vse ok.
Sprostiti telo.
… In potem začeti delati akcije.

USMERJENE AKCIJE OB MOČNI PODPORI

Ko se znajdemo v situaciji, kjer bo treba narediti korak naprej, ker neko področje v našem življenju ne funkcionira več, so občutki lahko zelo močni. Na površje pridejo mnoga prepričanja in sami sebe zlahka začnemo samo-sabotirati. Ampak, hej, vse je rešljivo, le začeti je treba delati akcije. 😉

Definirati, kaj si želimo, poiskati vse mogoče možnosti, poiskati podporo v procesu, kjer jo potrebujemo, in pogumno stopati naprej. Dosežemo lahko vse. Morda ne danes in še ne jutri, a definitivno lahko.

Noben nov korak v življenju ni lahek. Ampak prav ti trenutki, ko se zdi, da gre vse narobe, ker staro razpada, novo pa še ni formirano, so v resnici trenutku priložnosti, ki imajo neverjetno vrednost in so tu z namenom. Ne ustrašimo se jih – naj nas (čim bolj gladko – in s čim manj upora) zapeljejo do naslednjega koraka v življenju. ✨

In prav zanima me … Kaj čudovitega bo nekje kmalu, ne daleč od tu naprej, nastalo prav zaradi njih?


P.S.: Če želiš, se vpiši tule spodaj in prejmi prihodnje objave. 😉

Write A Comment