O meni

Živijo, dragi bralec!

Naj se ti predstavim. Kdo sem in kaj želim sporočiti na tem blogu?

Sem Maja, po izobrazbi diplomirana novinarka, trenutno zaposlena v digitalnem marketingu, kjer me najbolj od vsega navdušuje – seveda – vsebina.  😉 Moja ljubezen do knjig je verjetno tista, s katero se je vse začelo. Kot mala punčka sem brala in brala in včasih po več ur nisem dvignila nosu iz knjige. Domišljijski svet in liki, ki so se razvijali, ter dinamika odnosov so me poskrali vase.

In prav ti, odnosi, so tisti, ki so mi osebno tako zelo blizu. Kako funkcionirava, jaz in ti, v odnosu do sebe in medsebojno – in zakaj? Že od malega naprej me je vedno srčno vleklo v teme, povezane z notranjim svetom. Moje večno in neumorno vprašanje predvsem sami sebi je:

Zakaj smo takšni kot smo in kaj lahko storimo, da bi se počutili boljše?

Tu se zame vse začne. In od tu dalje je neskončni svet odkrivanja. Tako zelo veliko stvari lahko izboljšamo pri svoji kvaliteti življenja. Toliko orodij imamo na voljo. A večinoma teh orodij in tehnik niti ne poznamo, če pa že, pa jih ne uporabljamo. Zakaj?

Morda ker ‘ni produktivno’. Ali pa ker nam naš sistem vrednot ne dovoljuje, da bi se s tem ukvarjali. “Delo je najpomembnejše”. Pa je res oz. kaj to sploh pomeni?

Zame je najpomembnejše, da spoznamo svoj smisel, da pridemo v stik s sabo in svojimi kvalitetami, ter s pomočjo tega zavedanja in znanja poskrbimo za svoje potrebe in osmislimo svoje življenje. Konec koncev na tak način lahko najučinkoviteje poskrbimo zase, za druge, za svojo okolico in v končni fazi za svoj planet. Ko se počutimo izpolnjene v ‘svoji koži’, smo pripravljeni več vložiti v vse, česar se dotaknemo – v odnose, v produkte in storitve, ki jih ustvarjamo, v družbeno koristne dejavnosti.

Ha, ste pazili, kako se mi je koža pritihotapila v tekst? Tako hitro jo omenimo, ker je tako zelo prisotna v našem življenju … Kjub temu, da srčno verjamem, da nas naša bolezen ne določa, pač pa smo veliko veliko več od nje, ne morem mimo tega. Ta blog sem začela pisati predvsem zaradi svoje kože.

Ta blog je nastal v želji in misiji, da ozaveščam o potencialnih nevarnostih kortikosteroidnih krem. Nastal je v želji, da ponudi podporo rdečkom, ki se soočate z odvajanjem od topičnih steroidov ali atopijskim dermatitisom, ter bližnjim, ki bi nas radi razumeli. A začetki tega bloga so mimo in sedaj je čas, da gradim naprej. Ne bom pisala več samo o simptomih odvajanja, o čustvenih vidikih odvajanja od topičnih steroidov. Pisala bom o vseh stvareh, ki me veselijo. Pisala bom o tem, kako sama skušam izboljševati svoje življenje, kako iščem, raziskujem in rastem. Ta blog namenjam vsem, ki vas zanima svet navznoter, osebni razvoj ter načini, kako ob kaosu vsakdana izboljšati svoje življenje in (spet) najti pot do sebe.

Če vas zanima več in bi mi radi poslali vprašanje, pozdrav ali komentar, lepo vabljeni, da to storite tukaj. 😉

Sicer pa vabljeni, da kliknete na gumb in naj se naše skupno raziskovanje prične! 🙂

Nadaljuj na blog