V zadnjem času grem skozi zanimivo obdobje, ko na novo definiram, kaj je zame pomembno in kaj ne. Sprašujem se, kako neki naj najdem način, da bi zares živela svoj smisel? To je vprašanje, ki me okupira večino časa. 

Zdi se, da ni lahko. Zdi se, da smisla ni lahko niti najti (kaj šele uresničevati!). Zdi se, da marsikdo niti ne poskuša. Razumem jih. To življenje ni enostavno, z vsemi svojimi zahtevami, obveznostmi, rutinami, pravili. Pričakovanji. A jaz se ne dam, našla ga bom in ga začela uresničevati. Malo po malo, to že delam. 😊 

Stopati v svojo moč je tisto, kar želim doseči v zadnjem času. Izražati glasno in brez omejitev, kar globoko v sebi čutim, da sem prišla sem izražat. Kar verjamem, da je potrebno povedati naglas. Malo zatresti obstoječe ograjice, omejitve; sebe, družbe kot celote. Biti in živeti svojo resnico. 

PREBOJNI TRENUTEK

Midve s Sabino na predavanju.

Verjamem, da je živeti v skladu s tem, kar globoko v sebi čutimo in verjamemo, najpomembnejša stvar na celem svetu. Tako lahko zadihamo. Tako najdemo zagon, da vstanemo iz postelje in gremo skozi dan polni navdiha. Tu se skriva ogenj, ki ga imamo v sebi. 

Tisti trenutek, ko grem preko svojih meja udobja, ker želim narediti nekaj, kar je zame tako zelo pomembno, je prebojni trenutek. Vstanem, se izpostavim, se izrazim, delim, občutim globok občutek povezanosti z drugimi, s svetom, s sabo! – Aahhh, ja, tukaj se skriva moj smisel! Včeraj sem skupaj z drago prijateljico Sabino Blumauer imela predavanje o IST regresijah in meditacijah, ki v zadnjih dveh letih popolnoma spreminjajo moje življenje. Občutek na koncu je bil božanski. Ni mi lahko predavati! To je bil vedno eden mojih največjih strahov. A to vseeno naredim, ker mi je tako zelo pomembno. 

Te je strah? F*CK it, DO IT ANYWAY! 

PREDAVANJE O ATOPIJSKEM DERMATITISU

V prihodnjem tednu imam predavanje skupaj s predsednico društva Atopijski dermatitis Špelo Novak o tem, kako kakovostno živeti s kroničnim obolenjem kože. Tema, ki mi je tako zelo blizu, ki je zame tako zelo prisotna, tako zelo boleča. S katero vem, da lahko tako zelo veliko dam! Vem, kako se je počutiti sam v svoji bolezni. Vem, kako je imeti občutek, da se utapljaš, v svojih občutkih, v fizičnih simptomih, sam znotraj sebe, ljudje pa tega niti ne vidijo. Ne znajo, ne zmorejo. Sedaj vem, kaj lahko storim v tem trenutku. 

Vem, kako pridobiti podporo, kako pridobiti razumevanje, kako potolažiti samo sebe, kako okrog sebe zbrati in graditi skupnost ljudi, ki so moja podpora. Ki me vidijo, dihajo z mano, me razumejo. 

Marsičesa ne vem, a tisto, kar sem se naučila, želim dati naprej. – Tisti punci, ki potrta sedi v svoji sobi in ne želi iti v šolo, ker ve, da jo bodo sošolci dražili, ji govorili, da je čudna, jo spraševali, kaj je z njeno kožo. – Tistemu staršu, ki bi naredil vse na svetu, da bi lahko objel svojega otroka, pa ne more. Ker ga preveč skeli, srbi, boli koža celotnega telesa. 

– Tisti osebi, ki si želi samo biti sprejeta, videna, razumljena. To je tisto, po čemer hrepenimo ljudje s kroničnimi obolenji kože, in tega tako pogosto ne dobimo. Obstajajo načini, da si to vzamemo, na lep, konstruktiven način, preko razumevanja svojega notranjega sveta, preko informiranja drugih, preko postavljanja mej in deljenja informacij. 

(Lepo lepo vabljeni na to predavanje, ki bo v Cerknici, že v torek 12. 11.: https://www.facebook.com/events/514904059304179/ . 😊) 

SLEDITI SEBI, SPET IN SPET

Kaj vse lahko storimo, da izboljšamo svojo kakovost življenja? Ni omejitev. Samo začeti moramo gledati okrog sebe, poskušati nove stvari, stopati iz cone udobja, da bi našli, kar iščemo – svoj smisel, razumevanje s strani drugih, občutek videnosti, pogum, da naredimo tisti korak naprej, ki si ga tako zelo želimo. 

Jo čutiš? Opaziš? Globoko željo v tebi, da bi sledil/a sebi, spet in spet, dokler ne bi to postal tvoj absolutno naraven način življenja in doživljanja sveta? Iskren, ranljiv, iz svojih globin, iz povezanosti s sabo. 

Želim nam vsem, da na eni točki začutimo to željo in najdemo nekje v sebi pogum, da ji sledimo, ter prižgemo svoj notranji ogenj. Pa čeprav, in morda prav zaradi tega, ker nas je strah. – Tam, kjer globoka srčna želja sreča in se sooči z največjim strahom (in drugimi ‘omejitvami’ uma), se za nas skrivajo največje priložnosti. ❤️ –


P.S.: Čutim globoko strast do tega, da bi vsakemu bralcu tega bloga povedala, kako zelo pomemben je. Kako zelo pomembno vlogo ima v tem svetu, kako edinstveno energijo prinaša, kako veliko lahko da – sebi in drugim … jap, če se tega zavedaš ali pa ne. To je resnica.

P.P.S.: Z veseljem ti pošljem prihodnje objave. 😉

Write A Comment