Tale objava se že dolgo želi zapisati. Najprej se je hotela napisati pred več meseci, vmes sem bila potem toliko boljše, da se ji ni bilo treba napisati. Oz. hvala bogu to ni hodilo po mojih mislih. Sedaj pa … je prišla zima❄️ In s tem spet malo slabše stanje kože. In …nespečnost. Manj huda kot večino časa prej. A je. In mi daje cel kup novih pogledov na to, zakaj in kako so stvari pri doživljanju kožnih obolenj takšne kot so.

Aveš tisti občutek, ko si globoko notri v eni situaciji in ne vidiš ven? Žaba, ki se kuha v vodi in ne opazi, da jo bo skuhalo?

No, to. Zadnjih par mesecev, skozi poletje in vse do pred kratkim, sem bila toooliko boljše s kožo, da sem začela uživati v svobodi manj suhe, rdeče, luščeče, vnete kože. Ključen je bil trenutek, ko sem ‘postala’ boljše. Po takoo dolgem času. Razlika je bila res očitna. Tako zelo jasna. Poletje in morje in pa predvsem homeopatsko zdravljenje in energijsko zdravljenje s Felixom – vse to je naredilo čudeže.

Spomnim se še dni ob zdravljenju s homeopatijo in healingi, ko sem bila v enem momentu vsak dan boljše. Ko kar na enkrat okrog mene ni bilo več cel kup kože, ko sem se zbudila. Ko sem se začela zbujati POLNA ENERGIJE! Takrat mi je postalo jasno.

NISI TI – TVOJE NESPEČNOST JE!

Vse, kar čutim, kadar spim tako slabo, je posledica fizičnega stanja mojega telesa. TO NISEM JAZ! To je moja nespečnost. Vsi občutki o sebi in življenju, ki jih imam, ko spim slabo in imam zelo slabo stanje kože, izhajajo iz tega, da se ne naspim. Da nimam energije in posledično tudi drugače funkcioniram kot bi sicer. Saj je očitno, ne? No, ja. Ko si zelo dolgo časa v takšnem stanju, ni več očitno.

Takrat začneš verjeti. Da TI TO SI. To je moje glavno sporočilo vsem tistim, ki v tem trenutku večino dneva preživite ob praskanju. Iskanju rešitev. Miritvi sebe ali pa svojih malčkov, ki imajo popraskano celo telo. NISI TI. TVOJA NESPEČNOST JE. Ali pa bolje rečeno. Atopijski dermatitis je. Ali pa odvajanje od kortikosteroidov.

Kakorkoli. Mislim, da ste dobili idejo ;D

DRUGA OSEBA, KI JE SVOBODNA – JAZ

Da še malo izpostavim to moje izboljšanje zadnjih mesecev. Milina. Življenje. SVOBODA. Moja koža ni bila perfektna, ampak ni se mi bilo treba mazati s kremami. Večino noči sem spala. Imela sem več energije. Imela sem momente, ko je bila moja koža super gladka. In moje počutje?

To je tisto, kar želim sporočiti. Počutila sem se dobesedno DRUGA OSEBA. Ista, a druga. Nepremagljiva. Z zalogo energije. Pripravljena skočit v projekte. Lahko sem hodila, tekla, plavala, se lotevala stvari. In ja – vse to je normalno. A zame že dolgo časa ni bilo. Ne na tak način.

Ko sem imela tole vrhunsko izboljšanje, za katerega sem hvaležna do neba, ker aaaah, kakšno fino pavzo sem imela od odvajanja (največje izboljšanje do sedaj!!), sem tako malo bolj začutila sebe. Svoje potenciale. Svoj zagon za življenje, ki tli globoko v meni. Ki želi delati spremembo. Ki želi delati stvari na svoj način. Dihati, deliti navdih z drugimi, hoditi, skakati, ljubiti, uživati življenje.

Začutila sem sebe. Tisto pravo sebe, v večji različici, ne znotraj premajhnih okvirov utesnjene ranjene kože.

KAJ VSE JE MOGOČE?

Da ne bo pomote. Še vedno sem boljše kot sem bila prejšnja leta v tem času. In opažam spremembe, ki mi tudi z energijskimi zdravljenji prinašajo olajšanje v tem času. Ta podpora mi pomeni ogromno!

A vendar … poslabšanje je tu. Mrzlo vreme, suh zrak in moja občutljivček koža so idealen koktejl za to.

Zato … kaj lahko storim? Ne glede na to, kako velikokrat si ponovim, da to nisem jaz, ampak je moja nespečnost, moja koža. Ko se ponovno znajdem sredi noči, v kateri ne morem zatisniti očesa, ker tako pre**** srbi, sem spet žaba sredi vrele vode.

Ne opazim širše slike. Tega, da je moje telo tisto, ki me omejuje. In da sem jaz, Maja, vse več kot svoje telo. Več kot svoja zdravstvena situacija. Takrat ne morem opaziti ničesar drugega. Vidim samo situacijo znotraj vrele vode.

Vroče mi je. Nekaj ni ok. Verjetno sem jaz kriva za to. Ne vidim poti ven. Ne počutim se ok. In ne morem početi stvari, ki jih sicer nedvomno bi, če ne bi bila sredi vrele vode, ki zažiga mojo kožo in telo.

“VERJETNO SEM JAZ KRIVA ZA TO”

No, tale stavek predvsem. Mislim, da večinoma avtomatsko razumemo situacijo na točno ta način. In tule je ta druga situacija od prej opisane. Jaz, ki sem MANJ. Jaz, ki nisem v svoji moči in energiji zaradi zunanjih okoliščin, ki me utesnjujejo.

Tega si ne želimo, kajne? 😉 Ampak se avtomatsko zgodi. Zato pišem to objavo. Avtomatsko pademo v vlogo žrtve in ven iz svoje moči, kadar smo dolgo časa slabo. No, vsaj jaz. Sporočite mi, če tudi vi 😉

Zato se mi zdi, da je prvi korak, ki ga lahko naredimo, da se zavemo tega. Vse, kar čutimo, ko imamo slabo stanje s kožo (ali pa katero koli drugo zdravstveno situacijo), je posledica stvari, na katere NIMAMO vpliva. Okej, do neke mere imamo, z ukrepi, ki jih sprejmemo ob tem. A, vsi zelo dobro vemo, da AD in predvsem odvajanje od KS nista mačji kašelj kar se tiče sprejemanja ukrepov. Mnogokrat z njimi ne dosežemo NIČ.

ZATO, KAJ LAHKO STORIMO?

Tukaj je nekaj mojih predlogov:

  • Preberi tole objavo 10x, če moraš, da se ti usede v razumevanje, da NISI TI, TVOJA NESPEČNOST (STANJE S KOŽO) je.
  • Pocartaj se, na res nežne, lepe načine, ki jih poznaš zase samo ti.❤️
  • Prosi za podporo in pomoč ljudi, ki te razumejo in te znajo najlepše podpreti in pobožati (z besedami in drugače).
  • Ne bodi tako zahteven/a do sebe. Vse še pride. Delaš najboljše kot lahko.
  • Vedno znova si ODPUŠČAJ. Za vse projekte, ki gredo mimo tebe, ker ne zmoreš vsega. In za vse priložnosti, ki jih prelagaš na kasneje.
  • Daj si priznanje za vse, kar ti je uspelo do sedaj.
  • Vedi, da si MOČAN/A. Tale izkušnja te nečesa uči. Opazi pri sebi, česa?

Naš mindset je vse.

Lahko stokrat spet pridem v situacijo, ko sem žaba sredi vrele vode. In stokrat lahko najdem način, da se pri tem podprem in dvignem. Ali pa se izgubim znotraj nje.

Nežno do sebe, ne glede na to, kaj se zgodi. Vedno lahko spet najdmo pot ven!

Objem vsem mojim soborcem. Mamo to 😉


Mimogrede: na FB stran Svet v tebi objavljam zapise, ki prinašajo perspektivo, dajo misliti in spomnijo na pomembne stvari. 😉

Tu delim navdih in motivacijo tudi v vmesnem obdobju, ko ne pišem bloga. Z veseljem te povabim, da se mi pridružiš. Klikni na tale linkhttps://www.facebook.com/svetvtebi/


Te zanima več? Prijavi se spodaj in enkrat mesečno prejmeš vse nove zapise*

Write A Comment