Toplina, prijaznosti, odprtost in občutek, da bo vse ok, so bile prve stvari, ki sem jih opazila pri g. Veseljku Tomiću, ko sva prvič govorila po telefonu. Po dolgem času sem občutila upanje in vedela sem, da mi bodo terapije bioenergije pomagale. Pa ne zgolj zaradi vseh pozitivnih mnenj in izkušenj, ki sem jih o njem prebrala! Iz njegovih besed je velo zavedanje, da lahko pomaga. In da je pomagal že mnogim.

Za g. Veseljka mi je povedala soborka Tamara, ki je k njemu na bioterapije hodila že kar nekaj časa, in so ji terapije zares pomagale. Moje stanje s kožo je bilo takrat katastrofalno. Pri 29 mesecih sem bila s kožo in tudi s psiho na dnu, in nisem pričakovala izboljšanj v kratkem času. Besede Tamare o izboljšanju z bioenergijo so bile zame takrat zato balzam za dušo, istočasno pa si nisem več upala upati. Preveč je bilo že razočaranj. Pričakovala sem, da bom pri dveh letih zagotovo že ok, pa sem bila pri 29. mesecih taka kot v začetku! Zato sem jokala kot dež, ko sva se dogovorila za terapijo. “Bova rekla čez par dni, ker vidim, da je zares hudo,” je rekel g. Veseljko, in zavedanje, da sem lahko v nekaj tednih že bolje, je bilo nevzdržno, kajti – kaj pa, če ne bom?

V tem obdobju sem bila namreč že na koncu z živci, prehajala sem v poznejši del odvajanja od kortikosteroidnih mazil, in kot ve vsakdo, ki ima sindrom rdeče kože, je to stanje milo rečeno travmatično za dušo in telo. Ker vem, da marsikdo ne ve, kaj to je, si več lahko preberete tukaj, na kratko pa:

Do sindroma rdeče kože pride pri prekomerni uporabi kortikosteroidnih krem (v nadaljevanju KS). Te dobite na recept pri kožnih obolenjih kot so atopijski dermatitis, luskavica in druge, kot lokalno terapijo kože. Kortikosteroidna mazila so Elocom, Advantan, Locoidon idr. Torej, zgodi se, da z zdravilom, ki ga nanašate na kožo, da bi rešili kožno težavo, ustvarite to isto težavo v 100 x hujši obliki!

Kajti ko se namažete s KS, sicer zatrete ekceme, ampak ti se kmalu spet pojavijo. In ponovno se namažete, in ekcemi se pojavijo v še večjem obsegu. Kmalu se znajdete v začaranem krogu, ko brez KS ne morete več biti. Kajti če se ne namažete, ekcemi izbruhnejo v tako velikem obsegu, da je stanje nevzdržno. Takrat veste, da je prišlo do zasvojenosti s KS in da imate sindrom rdeče kože. Ekcemi se pojavijo na mestih, kjer jih prej ni bilo, na veliko večjem obsegu kože, zagoni so bolj nepredvidljivi in ti ekcemi so posledica uporabe KS, in ne več posledica prvotne bolezni!

*To ni uradna definicija sindroma rdeče kože, izhaja iz mojih izkušenj in raziskovanj. KS so v mnogih primerih koristni, celo rešilni, vseeno pa se je treba zavedati potencialnih nevarnosti, ki jih prinašajo. Da bi izvedeli več o sindromu rdeče kože in o potencialnih nevarnostih kortikosteroidnih krem, obiščite stranhttp://itsan.org/, kjer najdete vse informacije o tem stanju.

Treba je povedati, da sem jaz uporabljala kreme kot je bilo priporočeno, torej po navodilih, ki sem jih prejela, in pravzaprav veliko manj od priporočenega! Številnih receptov za KS nikoli nisem uporabila, mazala sem se zgolj na res najbolj vnetih predelih, in več zgolj ob priložnostih, ko sem želela imeti res lepo kožo. Ko sem brala o sindromu rdeče kože, sem bila prepričana, da sem KS uporabljala v tako malem obsegu, da posledic pri meni ne bo. Kako sem se motila!

Vrnimo se k g. Veseljku 🙂 Končno je prišel dan za prvo terapijo! Tresočih rok zaradi pričakovanja sem prišla v čakalnico, in pričakala me je prijetna in topla dobrodošlica. G. Veseljko me je sprejel smeje, mi najprej ‘popokal vrat’ in nato sem se ulegla na terapevtsko posteljo, kjer mi je roke položil na roke in na trebuh. Čutila sem toplino in mravljinčke na mestu, kjer je izvajal terapijo, in pol ure terapije je minilo v trenutku. Nisem mogla verjeti, ko sem po prvi terapiji prišla domov in se mi ni bilo treba namazati z negovalno kremo! To je bil prvi neverjeten učinke terapije, kajti prej sem negovalna mazila uporabljala po celem telesu vsaj dvakrat na dan in to vsak dan, ker brez njih ni šlo – srbenje in zategovanje kože je bilo prehudo. Sedaj pa se je nekaj spremenilo, kot da bi se zgodil klik v telesu, in krem nisem več potrebovala. Od kar sem bila v juniju prvič pri g. Veseljku, torej zadnje 4 mesece, se nisem namazala z negovalnimi kremami po celem telesu! Prej pa sem se 29 mesecev vsak dan (razen nekaj malega vmes)!

Po tem sem bila na bionergiji še 3 x v juniju, in potem od septembra dalje še nekje 5 x. Manjša izboljšanja v generalnem smislu sem opazila že pri drugi terapiji. Začela sem imeti več energije, sčasoma sem začela bolje spati. Občutek imam, da so pri meni terapije delovale predvsem na energetskem nivoju, kot da bi mojo otopelo, zatrto energijo telesa uravnale in spravile v pogon. Se mi zdi, da je sprožil proces samozdravljenja, energetski pretok po telesu. in ko se je ravnovesje v telesu začelo normalizirati, so se začele izboljševati tudi ostale stvari. Izboljšalo se je tudi stanje s kožo, ki seveda še vedno ni tako kot bi moralo biti, kajti sindrom rdeče kože je proces, ki se mora odviti, ne glede na to, kaj storiš in s čim si želiš pomagati. Odvajanje mora steči do konca, in v mojem primeru pričakujem, da bo proces trajal vsaj še leto ali pa več.

A izboljšanje, ki sem ga doživela zaradi terapij pri g. Veseljku, je zame življenjskega pomena! Tako izboljšanje sem v vseh 33 mesecih odvajanja od KS do sedaj doživela samo še v začetku, nekje v 7. mesecu odvajanja, ko se je izboljšanje zgodilo samo od sebe. In predvsem neverjeten mi je občutek, ki ga imam vedno med samo terapijo. Občutek polnjenja ‘notranjih baterij’, kot da terapija v telo vnaša novo, svežo energijo. Po koncu terapije sem prenovljena. Neverjetno! Tudi kruljenje v želodcu in mraljinčki po rokah in nogah so neverjetni fizični odraz terapije, dokaz, da se v telesu med terapijami zares nekaj dogaja!

Preden zaključim ta zapis bi želela zapisati še nekaj za vse rdečke, vse, ki greste skozi sindrom rdeče kože. Želim vam položiti na srce, da ne imejte previsokih pričakovanj pri bilo kateri terapiji v procesu odvajanja od KS. Verjamem, da mora vsak najti nekaj, kar mu odgovarja. In morda bo neka terapija imela učinek samo v določenem delu odvajanja, kajti jaz verjamem, da so prvi meseci odvajanja tako hudi in obremenilni za telo, da bi jih terapije, ki še dodatno spodbujajo čiščenje telesa in aktivacijo organov, otežile. Morda se motim. V vsakem primeru imejte v misli ves čas mindset, da po izboljšanjih pridejo poslabšanja. In pa mindset, da zmorete, ne glede na vse!!!

Vse, ki imate kožne težave ali bolezni in uporabljate KS ali pa ne, bi pozvala, da si preberete stran http://itsan.org/ in se informirate o sindromu rdeče kože, ker si ga ne želite doživeti! Sindrom rdeče kože je toliko hujši od katere koli kožne bolezni, da se razlike ne da opisati z besedami. Če ste naleteli na ta zapis, preden bi začeli mazati sebe ali svojega otroka s KS, imate odlično priložnost! Preberite si več o sindromu rdeče kože in o potencialnih nevarnostih kortikosteroidnih krem, in dobro premislite ali je sploh vredno tvegati z uporabo KS. Morda rajši poiščite manj agresivne, naravne rešitve in dajte telesu možnost, da sam popravi, kar se da.

Za konec bi pozvala vse, da si daste priložnost, da vam g. Veseljko pomaga. Pri kateri koli težavi z zdravjem, pravzaprav. Jaz verjamem, da imajo terapije g. Veseljka pozitivne učinke na vsakega posameznika. G. Veseljko pravi, da včasih kdo reče, da bi želel njegove roke vzeti kar s sabo domov in jih imeti stalno pri sebi. 🙂 In s tem se zagotovo lahko povežem 🙂 – blagodejni občutek, ki ga terapija sproži pri posamezniku, je božanski. Boljši od vsake masaže. G. Veseljka pri delu vodi čut za ljudi in to delo je brez dvoma njegovo poslanstvo.

Hvaležna sem vam, g. Veseljko, da to poslanstvo opravljate z zanosom in občutkom ter z željo, da bi pomagali kar največ ljudem! Hvala! <3

Te zanima več? Vpiši se tule spodaj in prihodnje objave ti pošljem kar v e-poštni nabiralnik, da česa ne zamudiš.
Se beremo*

Write A Comment