Živijo dragi bralec/ka!

Predstavljam ti nov, krajši format objav na blogu Svet v tebi. 😊

Pred par dnevi me je prešinila ideja, kako bi bralcem mojega bloga omogočila več ažurnosti in bolj pogosto objavljanje. Odločila sem se, da bom poleg daljših, bolj poglobljenih objav, ustvarjala tudi krajše. Ki ponudijo navdih, zaokrožijo en ožji koncept (iz področja osmišljanja življenja, izboljšanja kvalitete življenja in življenja bolj v skladu s sabo) in so kot ena injekcija motivacije za vaš dan. Poimenovala sem jih kar – navdihovalnice. 

Pogosto se mi namreč dogaja, da si enostavno ne uspem vzeti dovolj časa, da bi poglobljeno zapisala stvari, ki jih začutim. Oziroma se mi, iskreno, v tistem trenutku zazdi, da to pa ni dovolj dobro ali pa “uf, kaj si bodo mislili, če to zapišem … !” 😄 In tako gre trenutek navdiha mimo. In saj veste – ko se teh teh trenutkov nabere veliko, se zgodi občutek, da sedaj pa res ne morem vsega tega nadoknaditi … Toliko se je zgodilo! In prelaganje se nadaljuje. In nadaljuje. 

Navdihovalnica mi bo omogočila, da te momentne navdihe prelijem v krajše objave (a različno dolge, saj se ne želim omejevati), ki vam bodo, upam, ponudili vrednost, in na katere se bom morda potem sklicevala v daljših blogih. 

Upam, da ti je ideja všeč? 

Sedaj pa k temi. Juhu!

LAHKO SI KDORKOLI. LAHKO DOSEŽEŠ KARKOLI.

KDO SI ŽELIŠ BITI DANES?  

Hmmm… Govorila bom o temi, ki je zame kot srčika vsega, kar verjamem. ❤️ Zagotovo se pogosto v življenju znajdeš v trenutku, ko ti stvari enostavno ne stečejo, in imaš občutek, da ti pa tega res ne znaš in ne zmoreš? In da nič ni kot bi moralo biti. Globoko spodaj komaj slišno brbota občutek: “Nisem dovolj (dobra/uspešna/lepa/ambiciozna/produktivna … ).” 

Tudi če sedajle misliš, hm, ne, to nisem jaz… Sem prepričana, da bi v nekem drugem trenutku v življenju odgovoril/a drugače. 😉 V low momentih se pokaže to naše globoko zakoreninjeno prepričanje, ki mislim da ga vsaj do neke mere v sebi nosimo prav vsi. 

Se strinjaš? Se ti kdaj zgodi, da si naravnost hud/a nase, ker ti nekaj ni uspelo in si ‘spet’ naredil/a narobe … ? Tako hitro prevzamemo krivdo za neuspeh odnosa, kariere, želenega napredka, in točno tu je kritičen trenutek, ko vse uči upremo v prepričanje: “Jap. SPET se je potrdilo! Zares sem premalo – vstavi poljubno prepričanje – dobra/lepa/ambiciozna/produktivna … 

O tem, kaj vse nas je pripeljalo do tega, da tako funkcioniramo, od vzgoje, medijev, generacijskih vzorcev prepričanj, prirojenega občutka, da se cel svet vrti okrog nas, kdaj drugič. 

TVOJA NALOGA JE – SVETITI 

Tokrat želim govoriti o tvoji vrednosti in tvoji vlogi v tem svetu. Morda se ne zavedaš, a tvoja vloga v tem svetu je svetiti … ali z drugimi besedami – v polnosti živeti sebe. Na kakšen način, na katerem področju, v kakšni dejavnosti in kako priti do tega, je zgodba zase. 🙂 A dejstvo je, da smo vsi ljudje, vse duše na tem svetu tu z določeno misijo. Z določeno nalogo. In predvsem, da smo VSE DUŠE naravnost čudovite, lepe, imamo neskončno veliko potenciala, vrednosti in zmožnosti ter da se v nas skriva čisto vse, kar potrebujemo, da to začnemo živeti.  

Ne glede na to, kje v življenju si in kaj trenutno verjameš o sebi, svojih zmožnostih, svojih potencialnih. Naj ti povem, da je resnica, da ni omejitev! Lahko si vse, kar si želiš. Še več! Lahko si veliko veliko več od tega, kar si trenutno lahko predstavljaš kot najboljšo različico sebe. Neskončno več si lahko. Imaš potencial, da spremeniš svet, na čisto svoj, poseben, unikaten način.  

Vprašanje je samo, ali to verjameš ti? Lahko to od drugih slišiš tisočkrat, če tega ne verjameš ti sam/a, se zaklepaš v pomanjšano različico sebe. 

OGROMEN REFLEKTOR 

Poglejva na to na tak način: predstavljaj si sebe, svoj potencial, kot je – neskončen in čudovit. A se skriva v temnem prostoru, saj potrebuje svetlobo, da bi lahko sijal. 💡

Raven, do katere ti verjameš oz. se zavedaš, kaj vse zmoreš, je kot lučka, s katero to svojo resnično vrednost obsiješ, da zažari in da se potem lahko kopa v svetlobi in ustvarja spremembo. Ne glede na to, kaj o tvoji vrednosti mislijo tvoji starši, prijatelji, partner, otroci, če lučke sam/a ne usmeriš v svoj potencial, se ta ne bo mogel uresničiti. 🔦

Poglejmo na primeru: verjameš, da si še kar ok oseba, zmožna narediti stvari, ki si jih zastaviš, imeti fajn odnose in biti ustvarjalna in kreativna. 😎 Super, z lučko si obsvetila del svoje resnične vrednosti! Ta del boš lahko tudi izkoristila v življenju za manifestacijo, doseganje svojih ciljev in dobro počutje! Resnica pa je, da v temi tiho čepi neskončno morje še ne izkoriščenega potenciala, ki čaka na ogromen reflektor, ki bi ga obsijal in spravil v življenje. Verjameš v to? Šele takrat boš lahko svetu resnično pokazal/a, kdo si in kaj vse lahko dosežeš! 

Torej, svojo vrednost, ki si jo pustimo videti, lahko uresničimo. A dejstvo je, da je naš resnični potencial VEČJI kot smo ga v večini primerov zmožni (ali pripravljeni) videti. 
Občutek je, da v tej sestavljanki manjka kak košček, kajne? Kje dobiti ta reflektor in kako ga usmeriti v pravo smer… Hmm, to je že tema za kako drugo objavo. 🙂

Resnično vprašanje pa je: ali si upaš (zares) svetiti in živeti v večji različici sebe? 

Vse se lahko spremeni. Nič ni zacementirano. Lahko si kdorkoli. Lahko dosežes karkoli. Naskončnost priložnosti. Ena odločitev. 

Kdo si želim biti danes?  

Dragi bralec/ka, hvala za branje! Cenim zelo. Tule pa še dve ideji:

Ideja 1: Pošlji to objavo posebni osebi in jo spomni na to, kako edinstvena in čudovita je. ❤️

Ideja 2: Če želiš podobne objave v prihodnje prejeti kar v svoj e-kastlc, se prijavi tule! 😉 Vesela te bom*

Write A Comment